Koszty (PLN)
Wskaźniki ogólne (1 porcja ; Makro)
- Kalorie dla 1 porcji: 26 kcal
- Koncentracja kalorii w porcji: 3.7 kcal/g – Poziom wysoki
- Bilans składników: 0,7 – Więcej tych, które należy ograniczać
- Białko – porcja pokrywa ok. 1% dz.z.
- Węglowodany – porcja pokrywa ok.1% dz.z. (błonnik: 2%)
- Tłuszcze – porcja pokrywa ok. 2% dz.z. (cholesterol, sód, nasycone tłuszcze: 1%)
- Cukierki zawierają zalecane nienasycone kwasy tłuszczowe oraz Omega 3 i 6
Pokrycie dziennego zapotrzebowania (1 porcja ; TOP3 dla Mikro)
- VIT E – porcja pokrywa ok. 1,8% dz.z. – Poziom niski
- VIT B1 – porcja pokrywa ok. 1% dz.z. – Poziom niski
- VIT B6 – porcja pokrywa ok. 0,9% dz.z. – Poziom niski
- Wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i krwionośnego.
- Pomaga przy wchłanianiu witaminy K
- Korzystnie wpływa na funkcjonowanie mózgu i pamięć
- Opóźnia procesy starzenia (chroni komórki przed wolnymi rodnikami)
- Korzystnie wpływa na kondycję całego organizmu, w tym skóry
- Rozpuszcza się w tłuszczach
- Wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego
- Wspomaga pracę mięśni i serca
- Wspiera układ odpornościowy
- Wykazuje właściwości antyoksydacyjne
- Bierze udział w przemianie węglowodanów, tłuszczów i białek w energię
- Odkryta przez polskiego biochemika Kazimierza Funka
- Wpływa na prawidłowe działanie układu nerwowego
- Wspomaga produkcję czerwonych krwinek
- Dobrze wpływa na pracę serca i ciśnienie krwi
- Łagodzi skutki uboczne przyjmowania niektórych leków
- Wspomaga leczenie stanów zapalnych skóry
- Pomaga w leczeniu chorób nerek
- Zapobiega skurczom mięśni
- Mangan – porcja pokrywa ok. 3,3% dz.z. – Poziom niski
- Miedź – porcja pokrywa ok. 1,9% dz.z. – Poziom niski
- Magnez – porcja pokrywa ok. 1,85% dz.z. – Poziom niski
- Poprawia funkcjonowanie układu nerwowego i mózgu
- Wspomaga układ kostny i stawy
- Wywiera duży wpływ na poziom libido i płodność
- Korzystnie wpływa na skórę
- Neutralizuje wolne rodniki
- Ułatwia wchłanianie i magazynowanie żelaza oraz witamin
- Jest budulcem naczyń krwionośnych; bierze udział w produkcji czerwonych krwinek
- Wpływa na aktywność neuroprzekaźników i usprawnia pracę mózgu
- Wykazuje działanie antybakteryjne
- Korzystnie wpływa na stan skóry
- Odpowiada za wzrost i prawidłowy rozwój organizmu
- Zwalcza wolne rodniki i wzmacnia odporność
- Wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego
- Korzystnie wpływa na pamięć i koncentrację
- Wspomaga układ krwionośny i serce
- Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
- Ważny w procesach przetwarzających pokarm na energię
- Działa uspokajająco, reguluje napięcie mięśni
- Reguluje pracę tarczycy
KOLORY DANIA (średni poziom)
-
BIAŁY & BRĄZOWY - ODPORNOŚĆ
Działa przeciwzapalnie, przeciwbólowo, rozkurczowo / Wzmacnia system odpornościowy / Wykazuje aktywność przeciwgrzybiczną i przeciwdrobnoustrojową / Wspiera układ kostny / Zapobiega osteoporozie / Równoważy poziom hormonów / Obniża poziom cholesterolu