Podobno w 1971 roku wyprawa UNESCO znalazła w jednym z tybetańskich klasztorów receptę na eliksir młodości – nalewkę czosnkową, datowaną na IV-V wiek p.n.e. Przepis można znaleźć w książce Michała Tombaka „Czy można żyć 150 lat?”.
Ta cudowna mikstura ma według źródeł wiele zalet: odmładza organy wewnętrzne, oczyszcza organizm z toksyn, likwiduje złogi tłuszczu i zwapnienia, poprawia przemianę materii, uelastycznia naczynia krwionośne, działa na poprawę wzroku, polepszenie pamięci i podnosi odporność. Mając na względzie, że składnikiem jest czosnek, możemy zakładać, że na pewno ogólnie wzmocni nasz organizm.
SKŁADNIKI: 300g czosnku, 200ml spirytusu.
PRZYGOTOWANIE: Czosnek należy obrać i zgnieść w drewnianym moździerzu (unikajmy kontaktu z nożem). Rozdrobniony czosnek zalewamy spirytusem w szklanym naczyniu i odstawiamy na 10 dni w chłodne i zaciemnione miejsce. Miksturą wstrząsamy codziennie, aby przemieszać składniki. Po 10 dniach przecedzamy płyn przez podwójną gazę do ciemnej butelki i czekamy jeszcze 3-4 dni. Po tym okresie nalewka jest gotowa do spożycia. Przechowujemy ją w lodówce.
DAWKOWANIE: Nalewkę dawkujemy według poniższego harmonogramu. Starannie odmierzoną ilość kropli (najlepiej jest wykorzystać do tego zakupiony w aptece szklany zakraplacz) dodajemy do 50ml mleka, kefiru lub jogurtu o temperaturze pokojowej. Jemy przed posiłkami. Kurację wykonuje się raz na 5 lat.
HARMONOGRAM:
ILOŚĆ KROPLI: | Rano: | Południe: | Wieczór: |
---|---|---|---|
01 Dzień: | 1 | 2 | 3 | 02 Dzień: | 4 | 5 | 6 | 03 Dzień: | 7 | 8 | 9 | 04 Dzień: | 10 | 11 | 12 | 05 Dzień: | 13 | 14 | 15 | 06 Dzień: | 15 | 14 | 13 | 07 Dzień: | 12 | 11 | 10 | 08 Dzień: | 9 | 8 | 7 | 09 Dzień: | 6 | 5 | 4 | 10 Dzień: | 3 | 2 | 1 | 11 Dzień: | 25 | 25 | 25 |
Do wyczerpania nalewki pijemy po 25 kropli 3 razy dziennie.
Odbyłam taką kurację w 2005 roku. Wymaga ona dużej dyscypliny. Moim zdaniem – warto. Skutecznie potrafi powybijać szkodliwe intruzy w naszym organizmie.
Pozostaw komentarz